Radionice psihološke podrške

Cilj svakoga od nas trebala bi biti kontinuirana briga o vlastitom mentalnom zdravlju.

Ponekad se suočimo sa stanjima ili problemima kada nam je potrebna pomoć stručnjaka. Psihološko savjetovanje i psihoterapija pomažu nam da prevladamo poteškoće s kojima se suočavamo, psihički se osnažimo i postanemo zadovoljniji životom.

Neovisno da li se radi o neplodnosti ili izazovima roditeljstva, trudničkoj ili postporođajnoj depresiji, pretjeranoj brizi i anksioznosti, preplavljenosti stresom i obavezama ili nekim drugim razlozima ponekad nam je pomoć dobrodošla, pa stoga nemojte biti sami…

Izazovi s kojima se susrećemo:

Roditeljstvo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Trudnička depresija, strah od poroda, problemi i promjene u partnerskom odnosu, postporođajna depresija, pretjerana briga i anksioznost, problemi u prilagodbi na nova životna razdoblja, pomoć pri odgoju djeteta i savladavanju izazova, preplavljenost stresom i obavezama – samo su neki od razloga zbog kojih roditelji, a najčešće majke potraže stručnu pomoć.

Što radimo na savjetovanju:

– identificiramo probleme
– postavljamo ciljeve
– educiramo se o kognitivno bihevioralnoj terapiji i zbog čega ona pomaže
– nastojimo shvatiti zbog čega se tako osjećamo ili kako je došlo do poremećaja
– učimo kako ostvariti ciljeve
– radimo na sebi između svakog susreta
– pružamo siguran prostor za izražavanje svih emocija.

Benefiti za klijente – dobivamo:

  • Alate za rješavanje problema
  • Konkretnu i stručnu psihološka pomoć
  • Ublažavanje ili uklanjanje simptoma anksioznih i afektivnih poremećaja
  • Izgradnju boljih socijalnih vještina
  • Rad na poboljšanju narušenih socijalnih odnosa
  • Tehnike opuštanja i savladavanja stresa.

Ciljevi savjetovanja:

Osvijestiti klijente o povezanosti njihovih misli, emocija i ponašanja. Pomoći klijentima da usvoje alate kako bi izgradili bolje odnose s drugima, naučili kako prevladati stres, pravilno se brinuti o svom mentalnom zdravlju, te kreirati obrasce mišljenja i ponašanja koji će nam pomoći i u drugim životnim situacijama i izazovima.

Voditeljica savjetovanja Maja Vujčić Vračević:

Maja je mama dvoje male djece, supruga jednog psihologa i u slobodno vrijeme psihologinja. Njena ljubav prema psihologiji i djeci odveli su je u mnogim smjerovima – od rada sa zlostavljanom djecom i ženama koje su preživjele partnersko nasilje, preko rada s trudnicama, majkama i parovima koji imaju problema sa začećem do njezinog osobnog bloga Mamologija – psihologija s majčinskim licem. Velika je zaljubljenica u psihoterapiju i zbog toga je završila dva stupnja kognitivno bihevioralne psihoterapije i ACT – terapiju prihvaćanjem i posvećenošću. Iza nje je 10 godina rada s obiteljima i na primjerima svojih klijentica se uvjerila u istinitost izreke „Ako želiš mijenjati svijet, idi kući i voli
svoju obitelj“.

Neplodnost nije bauk – grupna psihološka pomoć

U današnje doba sve se više parova bori s različitim problemima koji imaju jedan zajednički nazivnik – neplodnost. Puno parova prolazi razne vrste medicinskih tretmana, no unatoč sve boljoj medicinskoj pomoći, često nedostaje psihološka pomoć, a upravo je ona ponekad neophodna jer neplodnost nosi sa sobom težak emocionalni, fizički iscrpljujući, bolan i financijski zahtjevan teret.

Osim toga, često Vas mogu razumjeti samo oni koji prolaze isto što i Vi, svjesni koliko je bolna opaska “Ma, samo se opustite”. Zbog toga je Mamasoon, u suradnji s psihologicom Majom Vujčić Vračević i prof.dr.sc. Vesnom Elveđi Gašparović pipremio ciklus radionica za psihološku pomoć.

Prva radionica se sastoji od uvodnog razgovora s ginekologicom i psihologicom, a ostale četiri se bave načinima nošenja sa stresom, suočavanjem s depresivno – anksioznim simptomima kao posljedicom neplodnosti, problemima u partnerskom odnosu i nošenjem s gubitkom. Sve radionice će biti bazirane na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja, pod stručnim vodstvom.

Kognitivno bihevioralna psihoterapija najučinkovitija je vrsta psihoterapije za tretman neplodnosti. Zajedno s medicinskim tretmanima za liječenje, baš grupna kognitivno bihevioralna psihoterapija je davala najbolje rezultate. To je najčešća vrsta terapije u SAD-u jer je učinkovita, ograničenog vremenskog trajanja i daje znanstveno utemeljene rezultate. Sama po sebi neće riješiti neplodnost, ali s obzirom da se psihološki faktori ne mogu odvojiti od medicinskih, zajedno pomažu većoj stopi trudnoća.

Radionice za neplodnost će se održavati jednom mjesečno, u malim grupama od 3-4 parova.

 

Mjesto održavanja:

Vrijeme održavanja:

Cijena:

Mama Soon

VIII Podbrežje 31

Prema dogovoru

350kn po radionici na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

- na 3 i više dogovorenih termina odobravamo popust od 30%

Mjesto održavanja:

Mama Soon

VIII Podbrežje 31

Vrijeme održavanja:

Prema dogovoru

Cijena:

350kn po radionici na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

- na 3 i više dogovorenih termina odobravamo popust od 30%

Prijavi se!

    Klikom na prihvaćam pristajem da se moji podaci koriste za poboljšanje korisničkog iskustva. Moja e-mail adresa ce biti korištena u svrhu promocije Mama Soon proizvoda i usluga. Moja e-mail adresa nece biti korištena na bilo koji drugi nacin osim za poboljšanje mog iskustva.

Naši partneri: