Radionice psihološke podrške

Cilj svakoga od nas trebala bi biti kontinuirana briga o vlastitom mentalnom zdravlju.

Ponekad se suočimo sa stanjima ili problemima kada nam je potrebna pomoć stručnjaka. Psihološko savjetovanje i psihoterapija pomažu nam da prevladamo poteškoće s kojima se suočavamo, psihički se osnažimo i postanemo zadovoljniji životom.

Neovisno da li se radi o neplodnosti ili izazovima roditeljstva, trudničkoj ili postporođajnoj depresiji, pretjeranoj brizi i anksioznosti, preplavljenosti stresom i obavezama ili nekim drugim razlozima ponekad nam je pomoć dobrodošla, pa stoga nemojte biti sami…

Ako ste trudnica onda znate da za sekundu možemo doći od stanja neopisive ljutnje do nevjerojatnog osjećaja sreće. I obrnuto. Kako se boriti s emocionalnim stresovima, psihičkim naporima prije, a naročito poslije porođaja, kakav je utjecaj trudnoće na vašu psihu, kako možete pomoći samoj sebi, koliko su racionalne vaše brige…puno je to pitanja, a vrlo malo odgovora..

Iz tog razloga, organiziramo individualno savjetovanje za trudnice pod vodstvom psihologice Maje Vujčić Vračević, kako bi trudnice dobile podršku kakvu zaslužuju, osjećale se sigurno i mirno u danima iščekivanja, te podijelile svoje brige ili sreću sa osobom koja ju razumije.  Puno je tema i o vama ovisi šta ćemo sve pokriti kako biste spremni dočekali najsretniji trenutak u vašem životu.

Izazovi s kojima se susrećemo:

Roditeljstvo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Trudnička depresija, strah od poroda, problemi i promjene u partnerskom odnosu, postporođajna depresija, pretjerana briga i anksioznost, problemi u prilagodbi na nova životna razdoblja, pomoć pri odgoju djeteta i savladavanju izazova, preplavljenost stresom i obavezama – samo su neki od razloga zbog kojih roditelji, a najčešće majke potraže stručnu pomoć.

Što radimo na savjetovanju:

– identificiramo probleme
– postavljamo ciljeve
– educiramo se o kognitivno bihevioralnoj terapiji i zbog čega ona pomaže
– nastojimo shvatiti zbog čega se tako osjećamo ili kako je došlo do poremećaja
– učimo kako ostvariti ciljeve
– radimo na sebi između svakog susreta
– pružamo siguran prostor za izražavanje svih emocija.

Benefiti za klijente – dobivamo:

  • Alate za rješavanje problema
  • Konkretnu i stručnu psihološka pomoć
  • Ublažavanje ili uklanjanje simptoma anksioznih i afektivnih poremećaja
  • Izgradnju boljih socijalnih vještina
  • Rad na poboljšanju narušenih socijalnih odnosa
  • Tehnike opuštanja i savladavanja stresa.

Ciljevi savjetovanja:

Osvijestiti klijente o povezanosti njihovih misli, emocija i ponašanja. Pomoći klijentima da usvoje alate kako bi izgradili bolje odnose s drugima, naučili kako prevladati stres, pravilno se brinuti o svom mentalnom zdravlju, te kreirati obrasce mišljenja i ponašanja koji će nam pomoći i u drugim životnim situacijama i izazovima.

Voditeljica savjetovanja Maja Vujčić Vračević:

Maja je mama dvoje male djece, supruga jednog psihologa i u slobodno vrijeme psihologinja. Njena ljubav prema psihologiji i djeci odveli su je u mnogim smjerovima – od rada sa zlostavljanom djecom i ženama koje su preživjele partnersko nasilje, preko rada s trudnicama, majkama i parovima koji imaju problema sa začećem do njezinog osobnog bloga Mamologija – psihologija s majčinskim licem. Velika je zaljubljenica u psihoterapiju i zbog toga je završila dva stupnja kognitivno bihevioralne psihoterapije i ACT – terapiju prihvaćanjem i posvećenošću. Iza nje je 10 godina rada s obiteljima i na primjerima svojih klijentica se uvjerila u istinitost izreke „Ako želiš mijenjati svijet, idi kući i voli
svoju obitelj“.

Naša psihologica pripremila je i omogućila besplatni primjerak kratke knjige za trudnice – pogled na trudnoću i porod s psihološkog stajališta, pa ukoliko ste zainteresirani, slobodno pročitajte i proslijedite dalje. Svakako se isplati pročitati!

M kao Mamologija i Mentalno zdravlje (1)

Neplodnost nije bauk – grupna psihološka pomoć

U današnje doba sve se više parova bori s različitim problemima koji imaju jedan zajednički nazivnik – neplodnost. Puno parova prolazi razne vrste medicinskih tretmana, no unatoč sve boljoj medicinskoj pomoći, često nedostaje psihološka pomoć, a upravo je ona ponekad neophodna jer neplodnost nosi sa sobom težak emocionalni, fizički iscrpljujući, bolan i financijski zahtjevan teret.

Osim toga, često Vas mogu razumjeti samo oni koji prolaze isto što i Vi, svjesni koliko je bolna opaska “Ma, samo se opustite”. Zbog toga je Mamasoon, u suradnji s psihologicom Majom Vujčić Vračević i prof.dr.sc. Vesnom Elveđi Gašparović pipremio ciklus radionica za psihološku pomoć.

Prva radionica se sastoji od uvodnog razgovora s ginekologicom i psihologicom, a ostale četiri se bave načinima nošenja sa stresom, suočavanjem s depresivno – anksioznim simptomima kao posljedicom neplodnosti, problemima u partnerskom odnosu i nošenjem s gubitkom. Sve radionice će biti bazirane na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja, pod stručnim vodstvom.

Kognitivno bihevioralna psihoterapija najučinkovitija je vrsta psihoterapije za tretman neplodnosti. Zajedno s medicinskim tretmanima za liječenje, baš grupna kognitivno bihevioralna psihoterapija je davala najbolje rezultate. To je najčešća vrsta terapije u SAD-u jer je učinkovita, ograničenog vremenskog trajanja i daje znanstveno utemeljene rezultate. Sama po sebi neće riješiti neplodnost, ali s obzirom da se psihološki faktori ne mogu odvojiti od medicinskih, zajedno pomažu većoj stopi trudnoća.

Radionice za neplodnost će se održavati jednom mjesečno, u malim grupama od 3-4 parova.

 

Mjesto održavanja:

Vrijeme održavanja:

Cijena:

Mama Soon

VIII Podbrežje 31

Prema dogovoru

50eur - individualno savjetovanje na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

Mjesto održavanja:

Mama Soon

VIII Podbrežje 31

Vrijeme održavanja:

Prema dogovoru

Cijena:

50eur - individualno savjetovanje na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

Prijavi se!

    Klikom na prihvaćam pristajem da se moji podaci koriste za poboljšanje korisničkog iskustva. Moja e-mail adresa ce biti korištena u svrhu promocije Mama Soon proizvoda i usluga. Moja e-mail adresa nece biti korištena na bilo koji drugi nacin osim za poboljšanje mog iskustva.


Naši partneri: