Motivacijske radionice

Neplodnost nije bauk – grupna psihološka pomoć

U današnje doba sve više parova se bori s različitim problemima koji imaju jedan zajednički nazivnik – neplodnost. Puno parova prolazi razne vrste medicinskih tretmana, no unatoč sve boljoj medicinskoj pomoći, često nedostaje psihološka pomoć, a upravo je ona ponekad neophodna jer neplodnost nosi sa sobom težak emocionalni, fizički iscrpljujući, bolan i financijski zahtjevan teret.

Osim toga, često Vas mogu razumjeti samo oni koji prolaze isto što i Vi, svjesni koliko je bolna opaska “Ma, samo se opustite”. Zbog toga je Mamasoon, u suradnji s psihologicom Majom Vujčić Vračević i prof.dr.sc. Vesnom Elveđi Gašparović pipremio ciklus radionica za psihološku pomoć.

Prva radionica se sastoji od uvodnog razgovora s ginekologicom i psihologicom, a ostale četiri se bave načinima nošenja sa stresom, suočavanjem s depresivno – anksioznim simptomima kao posljedicom neplodnosti, problemima u partnerskom odnosu i nošenjem s gubitkom. Sve radionice će biti bazirane na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja, pod stručnim vodstvom.

Kognitivno bihevioralna psihoterapija najučinkovitija je vrsta psihoterapije za tretman neplodnosti. Zajedno s medicinskim tretmanima za liječenje, baš grupna kognitivno bihevioralna psihoterapija je davala najbolje rezultate. To je najčešća vrsta terapije u SAD-u jer je učinkovita, ograničenog vremenskog trajanja i daje znanstveno utemeljene rezultate. Sama po sebi neće riješiti neplodnost, ali s obzirom da se psihološki faktori ne mogu odvojiti od medicinskih, zajedno pomažu većoj stopi trudnoća.

Radionice će se održavati jednom mjesečno, u malim grupama od 3-4 parova.

Mjesto održavanja:

Vrijeme održavanja:

Cijena:

Mama Soon

XIV Podbrežje 2

26.11.2019 od 18-20 sati

280kn uvodna radionica

450kn po radionici na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

Mjesto održavanja:

Mama Soon

XIV Podbrežje 2

Vrijeme održavanja:

26.11.2019 od 18-20 sati

Cijena:

280kn uvodna radionica

450kn po radionici na principima kognitivno – bihevioralne psihoterapije i psihološkog savjetovanja

Prijavi se!

    Klikom na prihvaćam pristajem da se moji podaci koriste za poboljšanje korisničkog iskustva. Moja e-mail adresa ce biti korištena u svrhu promocije Mama Soon proizvoda i usluga. Moja e-mail adresa nece biti korištena na bilo koji drugi nacin osim za poboljšanje mog iskustva.

Naši partneri: